Διαδικτυακό Φροντιστήριο

Ισότητα & Ποιότητα στην Εκπαίδευση
Σύνδεση

Σύνδεση στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Θυμήσου με

Πριν τις γιορτές οι αποφάσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, να αποφασιστεί:

Α. Εάν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν τον Ιούνιο ή θα ξεκινήσουν το τρίτο δεκαήμερο του Μάη.

Β. Εάν θα υπάρξουν επαναληπτικές εξετάσεις (σ.σ. είναι θέμα πολιτικής βούλησης)

Γ. Εάν θα υπάρξουν και φέτος διπλές Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως πέρσι με τα δύο συστήματα (σ.σ. δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, άρα και αυτό είναι θέμα πολιτικής βούλησης)

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ: Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (ESSD) στις 30 Σεπτεμβρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για european school sport day 2016

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (ESSD) στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είναι μια σχολική ημέρα αφιερωμένη στην διασκέδαση, στο κοινό παιχνίδι για την προώθηση της σωματικής άσκησης και υγείας για όλους.

Οπως ανακοίνωσαν οι ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι μια γιορτή που παρέχει την ευκαιρία για τα σχολεία να:

- Αυξήσουν την προβολή της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στα σχολεία

-Δημιουργήσουν διασκέδαση και απόλαυση μέσω της σωματικής δραστηριότητας για τους νέους

-Προωθήσουν την υγεία και την ευεξία για τη δια βίου μάθηση

-Ενισχύσουν την κοινωνική ένταξη και να αναπτύξουν κοινωνική ευθύνη μεταξύ των μαθτών.

Περισσότερα...

Ψηφιακό εγγραμματισμό όλων των μαθητών και αποφοίτων των ΑΕΙ ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας

Aνοιχτά δεδομένα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ό,τι χρειάζεται ο κόσμος να ξέρει, με τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Ήδη έχουμε υπογράψει και προχωράμε στη λογική των Open data”.

Α. Θέλουμε   να σχεδιάσουμε αναμορφώσεις προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τον ψηφιακό εγγραμματισμό των μαθητών στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Β. Πρέπει να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ένα μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακού εγγραμματισμού όλων των αποφοίτων όλων των τμημάτων ΑΕΙ  

Περισσότερα...

Πανελλαδικές: Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανελλαδικές: Πώς θα υπολογίζονται τα μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

Τον νέο τρόπο υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκανε γνωστό με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, το υπουργείο Παιδείας. Αν και οι αλλαγές που επέφερε ο νόμος Κουράκη στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι γνωστές από το Μάιο, εκκρεμούσε παρά ταύτα ο ακριβής αλγόριθμος, με βάση τον οποίο οι υποψήφιοι θα υπολογίσουν φέτος τα μόριά τους. 

Περισσότερα...

«Βόμβα» στην Παιδεία: Πανελλαδικές τέλος!

«Βόμβα» στην Παιδεία: Πανελλαδικές τέλος!

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Μια σειρά αλλαγών προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, με πιο σημαντική αυτή της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων αφορά, όπως ξεκαθαρίστηκε, τους μαθητές που θα μπουν την επόμενη σχολική χρονιά, στην Α' Λυκείου.

Περισσότερα...

Η χρησιμότητα του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού

prosanatolismos ar8ro rejoin

Η χρησιμότητα του σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού

Δεν θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο των ενεργειών που θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ νωρίς, από γονείς, συμβουλευτικούς ψυχολόγους και σχολείο, για να βοηθήσουν το παιδί και αργότερα τον έφηβο, να κατανοήσει τον εαυτό του, τα θέλω του και τις δυνατότητές του, πριν επιλέξει καριέρα. Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα, από τη σκοπιά του ενήλικα, του νέου, που θέλει να είναι επιτυχημένος σε αυτό που κάνει, προσδοκώντας μια ανοδική καριέρα. Αυτό που αρχικά θα συμβουλεύαμε, είναι: γνωρίστε τις δυνάμεις σας και τον εαυτό σας, πιστέψτε σε αυτά και μπείτε προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα εφόδια, σε αυτόν τον διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο που λέγεται επαγγελματικός στίβος. Σε αυτό το ταξίδι, βαδίστε με τόλμη, υπολογίστε το timing και με λίγη καλή τύχη, όλα θα πάνε καλά. Ο σχεδιασμός αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς έκβασης.

Περισσότερα...

Τί αλλάζει στο Λύκειο, με εθνικό απολυτήριο στα ΑΕΙ

Οι αλλαγές στο Λύκειο: Οι δύο τάξεις, οι εργασίες, το «εθνικό απολυτήριο» και η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου που παρουσιάζει τη νέα δομή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αναλύει το Λύκειο των δύο τάξεων, που ακολουθεί το τετρατάξιο Γυμνάσιο, παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής.

To πόρισμα έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Περισσότερα...

Η μεγάλη κατρακύλα των βάσεων

Η πτώση θα είναι εντυπωσιακή σε τμήματα της Περιφέρειας που έχουν ομοειδή τους τμήματα στα αστικά κέντρα, καθώς εφέτος οι «μετακινήσεις» δεν ευνοούνται λόγω μείωσης των δικαιούχων μετεγγραφών.

Η μεγάλη κατρακύλα των βάσεων
Με την κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας και εφέτος στο επίκέντρο του ενδιαφέροντος χιλιάδων οικογενειών, η περίφημη αριστεία φαίνεται ότι... ηττήθηκε.

Περισσότερα...

Εγγραφείτε στα νέα μας

1000 χαρακτήρες αριστερά