Διαδικτυακό Φροντιστήριο

Ισότητα & Ποιότητα στην Εκπαίδευση
Σύνδεση

Σύνδεση στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Θυμήσου με

Φοιτητικό επίδομα 2017: Μάθετε πώς θα το διεκδικήσετε και πού θα κάνετε αίτηση

 

Φοιτητικό επίδομα 2017: Μάθετε πώς θα το διεκδικήσετε και πού θα κάνετε αίτηση

Μέχρι την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις για τη χορήγηση του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ που θα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Περισσότερα...

Regeneration: Aμειβόμενη πρακτική άσκηση για νέους πτυχιούχους

πρακτική άσκηση για πτυχιούχους

Τo ReGeneration αποτελεί μια πρωτοποριακή ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum. Δημιουργήθηκε με σκοπό να καταπολεμήσει τόσο την νεανική ανεργία όσο και το φαινόμενο του ‘brain drain’, την τάση δηλαδή των νέων αξιόλογων πτυχιούχων να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν θέσεις εργασίας

Περισσότερα...

Έρχονται υποτροφίες αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύνατους

Θα προκηρυχθούν 2.700 υποτροφίες, σύμφωνα με τη Σία Αναγνωστοπούλου

Έρχονται υποτροφίες αλληλεγγύης για τους οικονομικά αδύνατους

Συνολικά 2.700 υποτροφίες αλληλεγγύης, για τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων φοιτητών θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργό, Σια Αναγνωστοπούλου.

Περισσότερα...

ΑΠΘ: Ποιοι φοιτητές μπορούν να κάνουν άσκηση σε σχολεία

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Περιφερειών Αττικής, Κεντρ. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Περισσότερα...

Τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων με το 5%

Εγγραφές από 14 έως και 21 Οκτωβρίου 2016

Υπουργείο παιδείας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Τα  αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο

Περισσότερα...

Συμβουλές για προετοιμασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά.

rejoin ar8ro anazhthsh metaptyxiakou

Η προετοιμασία αιτήσεων για μεταπτυχιακά είναι μία επίπονη, χρονοβόρος, απαιτητική, και πολύπλοκη διαδικασία.
Ο αυξανόμενος μάλιστα ανταγωνισμός για τις υπάρχουσες θέσεις στα καλά μεταπτυχιακά λόγω της αυξημένης τάσης για σπουδές στο εξωτερικό, την καθιστά ακόμα δυσκολότερη. Επιπλέον, η διαδικασία αίτησης δεν είναι μόνο η συλλογή των απαιτούμενων εγγράφων και η συμπλήρωση της αίτησης αυτής καθαυτής, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί. Για να φτάσει ο υποψήφιος στο σημείο να συμπληρώνει αιτήσεις και να συλλέγει έγγραφα, συστατικές και σκορ τεστ, πρέπει πρώτα να έχει επιλέξει τα κατάλληλα προγράμματα και πανεπιστήμια, κάτι που αποτελεί το πρώτο βήμα και το σημαντικότερο.

Περισσότερα...

Μετεγγραφές: Που θα συμπληρώσουν οι φοιτητές την ηλεκτρονική αίτηση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές

Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημ αστην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργηθεκε σήμερα πρώτη ημέρα αιτήσεων των μετεγγραφών.

Περισσότερα...

ΑΠΘ: Όλες οι πληροφορίες για τα θερινά μαθήματα για εκμάθηση Ελληνικών

 

 

Ξεκίνησε στις 7/7 το καλοκαιρινό εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 75 σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος εντατικών μαθημάτων τον Αύγουστο.

Περισσότερα...

Εγγραφείτε στα νέα μας

1000 χαρακτήρες αριστερά