Διαδικτυακό Φροντιστήριο

Ισότητα & Ποιότητα στην Εκπαίδευση
Σύνδεση

Σύνδεση στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Θυμήσου με

Η Διαδικτυακή Εκπαίδευση

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης φορολογίας,  και η αναπόφευκτη αύξηση του κόστους των διδάκτρων, έχει αναγκάσει πολλούς μαθητές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις. Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι η διαδικτυακή εκπαίδευση, η συνεχής βελτίωση της οποίας έχει συντελέσει σημαντικά στην επέκτασή της, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ηλεκτρονική μάθηση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τη συμβατική.   

Πιστεύουμε ότι οι σπουδαστές, ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχουν πολλούς λόγους να κάνουν όλα ή μερικά από τα μαθήματά τους online. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Όλοι γνωρίζουμε πως ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός στη μάθηση. Αυτό ισχύει τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές. Στο διάστημα που χρειάζεται κανείς για να πάει στο φροντιστήριο και να κάνει ένα μάθημα, θα μπορούσε ήδη να έχει ολοκληρώσει μία  διαδικτυακή ενότητα . Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Αφαιρώντας τη μετακίνηση, προσθέτουμε περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμά μας για να τον αφιερώσουμε σε επαναλήψεις, διάβασμα κ.τ.λ.

Ευκολία και ευελιξία

Το εκπαιδευτικό λογισμικό μπορεί να είναι προσβάσιμο για τους μαθητές όταν και όπου το χρειάζονται. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά τα μαθήματα, τις συζητήσεις, τις εξηγήσεις και τα σχόλια. Ακόμα μπορούν επίσης να μοιραστούν τις σημειώσεις μεταξύ τους και έτσι να συμβάλουν στην ανάπτυξη της μαθητικής κοινότητας .

Άμεσα Αποτελέσματα

Όποιος έχει βαθμολογήσει διαγωνίσματα γνωρίζει πόσο κουραστική  και χρονοβόρα διαδικασία είναι. Η συμβατική εκπαίδευση εξακολουθεί να βασίζεται σε τεχνικές αξιολόγησης που τείνουν να διαρκούν πολύ. Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης περιλαμβάνουν online τεστ  και άλλα εργαλεία που επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία αξιολόγησης. Σε αρκετές περιπτώσεις οι μαθητές μπορούν να αξιολογήσουν μόνοι τους τον εαυτό τους αυξάνοντας έτσι την κριτική τους ικανότητα.

Φάσμα επιλογών

 Μερικοί μαθητές που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα, μπορεί να μη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μαθημάτων που επιθυμούν. Τώρα, με τη διαδικτυακή εκπαίδευση, οι μαθητές είναι σε θέση να επιλέξουν το πρόγραμμα  που επιθυμούν ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό επιτρέπει τη διάδοση των πληροφοριών σε περισσότερους μαθητές, ανοίγοντας το δρόμο για την πρόοδο τους αλλά και σε παροχή υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες ή προβλήματα μετακίνησης.

Ευκαιρία για  αλληλεπίδραση

Τα οnline μαθήματα μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτικά από το περιβάλλον της τάξης  και θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση της αλληλεπίδρασης των μαθητών, επιτρέποντας σε όλους να έχουν φωνή.  Οι μαθητές μπορούν επίσης να σκεφτούν περισσότερο για το τι θέλουν να πουν και να προσθέσουν τα σχόλιά τους όταν είναι έτοιμοι. Επιπλέον, οι καθηγητές μπορούν να είναι πιο προσιτοί στο διαδικτυακό περιβάλλον. Οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται πιο άνετα να επικοινωνούν με τους δασκάλους τους μέσω online chats, ή με  μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Οι μαθητές μπορούν να είναι σε θέση να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα με το να μην χρειάζεται να παρακολουθήσουν μαθήματα σε μια τάξη. Η οnline διδασκαλία βοηθά τους μαθητές να μειώσουν ή να εξαλείψουν τα έξοδα μεταφοράς. Επιπλέον ορισμένες τάξεις δεν απαιτούν  παραδοσιακά σχολικά βιβλία, καθώς τα υλικά ανάγνωσης μπορεί να είναι διαθέσιμα είτε μέσω των δικών τους πηγών ή σε συνεργασία τους με e-βιβλιοθήκες και άλλους ψηφιακούς εκδότες. Οι λόγοι αυτοί μπορούν να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Πέρυσι, στις ΗΠΑ,  411.000 σπουδαστές δήλωσαν συμμετοχή σε μια διαδικτυακή σειρά μαθημάτων αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των online μαθητών σε 7,1 εκατομμύρια. Αυτή είναι μια αύξηση 6,1 % από τους αριθμούς του 2012. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι ένας στους τρεις φοιτητές στις ΗΠΑ έχει τουλάχιστον ένα online μάθημα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ: «Κατά μέσο όρο, οι μαθητές σε διαδικτυακές συνθήκες μάθησης αποδίδουν ελαφρώς καλύτερα από ό, τι εκείνοι που διδάσκονται σε παραδοσιακές τάξεις ".

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει διανύσει πολύ δρόμο από το ξεκίνημά της, και περισσότερες εξελίξεις βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Αν και ακόμα μια σχετικά νέα μέθοδος, υπόσχεται ένα πλούσιο μέλλον. Τα νέα μοντέλα διδασκαλίας που ήδη αναδυόνται έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν την ηλεκτρονική εκπαιδευτική εμπειρία σε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στα νέα μας

1000 χαρακτήρες αριστερά