Διαδικτυακά Online Μαθήματα 

Ισότητα & Ποιότητα στην Εκπαίδευση
Σύνδεση

Σύνδεση στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Θυμήσου με

Μεταδιδακτορική Υποτροφία ΙΚΥ- Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας –ΕΠΙΦ- (European Education Institute, www.eui.eu) είναι Ευρωπαϊκός Οργανισμός ο οποίος αποτελεί διεθνούς φήμης και αναγνώρισης ακαδημαϊκό κέντρο σπουδών και έρευνας ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, το οποίο είναι ομοταγές προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι.  Το Ελληνικό κράτος -ως κράτος μέλος του ΕΠΙΦ,  κατά την ιδρυτική συνθήκη του ΕΠΙΦ. (άρθρο 17 του ν. 1628/1986), χορηγεί, στο πλαίσιο των διαθεσίμων πιστώσεων, υποτροφίες σε Έλληνες ερευνητές που έχουν εισαχθεί στα προγράμματα του ΕΠΙΦ.

  Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το ΙΚΥ, σε συνεργασία με το ΕΠΙΦ, δυνάμει του άρθρου 2 του ν. 1698/1987.  Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΚΥ -ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών- υλοποιεί δύο (2) προγράμματα υποτροφιών -μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης και διδακτορικών σπουδών αντιστοίχως- στους τομείς που αντιστοιχούν στα τέσσερα τμήματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτισμού).

Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ με τίτλο «Hellenic Ministry of Education and Religious Affairs - Max Weber Scholarships»

Απευθύνεται σε Έλληνες νέους ερευνητές οι οποίοι, κατόπιν επιλογής, εντάσσονται στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας και κατάρτισης «Max Weber postdoctoral programme» του ΕΠΙΦ.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018 χορηγείται μία (1) υποτροφία. Απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή στο ΕΠΙΦ με καταληκτική ημερομηνία την 25η Οκτωβρίου 2016 και στην συνέχεια,  υποβολή στο ΙΚΥ, σε έντυπη μορφή, με καταληκτική ημερομηνία την 16η Νοεμβρίου 2016.  Για την υποβολή υποψηφιότητας διαβάστε προσεκτικά το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2017 -2018, η οποία επισυνάπτεται παρακάτω.

Πληροφορίες: κ. Νάγια Οικονομοπούλου, Τηλ. 210 3726328, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ακαδημαϊκού έτους 2017 -2018

Εγγραφείτε στα νέα μας

1000 χαρακτήρες αριστερά